Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapuchnięte, czerwone oczy. Ciągłe pocieranie ich i wzmagający się ból. Odwieczny problem: jak pokroić cebulę, by nie uronić ani łzy? jest na to kilka sposobów.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119413
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8983
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119413
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8983
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Składniki
Przed przystąpieniem do krojenia, cebulę należy włożyć do lodówki na 30 minut.
Następny krok to posmarowanie deski octem. Wchłonie on część zapachu cebuli.
Po wyjęciu cebuli z lodówki należy pamiętać, by nie odciąć jej ogonka. To w nim jest najwięcej siarki, która podrażnia spojówki.
Ostatnim krokiem to postawa. Nie można stać centralnie nad deską. Trzeba się lekko odchylić, by aromat unoszący się w linii prostej do góry omijał naszą twarz. fot. 123rf/picsel