Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapuchnięte, czerwone oczy. Ciągłe pocieranie ich i wzmagający się ból. Odwieczny problem: jak pokroić cebulę, by nie uronić ani łzy? jest na to kilka sposobów.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5806
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12659
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 303
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5806
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12659
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 303
Składniki
Przed przystąpieniem do krojenia, cebulę należy włożyć do lodówki na 30 minut.
Następny krok to posmarowanie deski octem. Wchłonie on część zapachu cebuli.
Po wyjęciu cebuli z lodówki należy pamiętać, by nie odciąć jej ogonka. To w nim jest najwięcej siarki, która podrażnia spojówki.
Ostatnim krokiem to postawa. Nie można stać centralnie nad deską. Trzeba się lekko odchylić, by aromat unoszący się w linii prostej do góry omijał naszą twarz. fot. 123rf/picsel