Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapuchnięte, czerwone oczy. Ciągłe pocieranie ich i wzmagający się ból. Odwieczny problem: jak pokroić cebulę, by nie uronić ani łzy? jest na to kilka sposobów.
Przed przystąpieniem do krojenia, cebulę należy włożyć do lodówki na 30 minut.
Następny krok to posmarowanie deski octem. Wchłonie on część zapachu cebuli.
Po wyjęciu cebuli z lodówki należy pamiętać, by nie odciąć jej ogonka. To w nim jest najwięcej siarki, która podrażnia spojówki.
Ostatnim krokiem to postawa. Nie można stać centralnie nad deską. Trzeba się lekko odchylić, by aromat unoszący się w linii prostej do góry omijał naszą twarz.
fot. 123rf/picsel
Pomysł na śniadanie, obiad lub kolację. W sezonie można upiec takie szaszłyki...
Odsłon: 2695
Młode ziemniaki pieczone na grillu to świetny dodatek do grillowanych mies. S...
Odsłon: 2284
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42146
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2389
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 249
Kluski żelazne, znane też jako szare kluski, to regionalna potrawa pochodząca...
Odsłon: 157
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42146
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2389
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 249
Kluski żelazne, znane też jako szare kluski, to regionalna potrawa pochodząca...
Odsłon: 157
Składniki
Przed przystąpieniem do krojenia, cebulę należy włożyć do lodówki na 30 minut.
Następny krok to posmarowanie deski octem. Wchłonie on część zapachu cebuli.
Po wyjęciu cebuli z lodówki należy pamiętać, by nie odciąć jej ogonka. To w nim jest najwięcej siarki, która podrażnia spojówki.
Ostatnim krokiem to postawa. Nie można stać centralnie nad deską. Trzeba się lekko odchylić, by aromat unoszący się w linii prostej do góry omijał naszą twarz. fot. 123rf/picsel
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kluski żelazne
Dania główne
Bryzol drobiowy z ogórkiem
Dania główne
Kapusta pekińska nadziewana mięsem z kaczki i kaszą orkiszową
Dania główne
Zapiekanka z cukinią
Kluski żelazne
Kluski żelazne, znane też jako szare kluski, to regionalna potrawa pochodząca...
Odsłon: 157
Bryzol drobiowy z ogórkiem
Danie jest łatwe do zrobienia. Jest bardzo smaczne i sycące.
Odsłon: 80