Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jak przygotować domowy makaron lasagne?"
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88446
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11734
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1865
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88446
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11734
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1865
Składniki
Wykonanie: z podanych składników zagnieć ciasto. Powinno być gładkie i elastyczne. Podziel je na dwie części i rozwałkuj jedną część bardzo cienko, podsypując niewielką ilością mąki. Ciasto podziel na 9-centymetrowe paski. To samo zrób z drugą częścią ciasta. Następnie podziel je na prostokąty. Płaty możesz użyć od razu, podgotowując je 2 minuty w wodzie lub pozostawić do wysuszenia.Źródło: Na żywo