Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaczka faszerowana jabłkami"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1250
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 180
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 75
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1250
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 180
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 479
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 75
Składniki
Kaczkę umyj, osusz, całą natrzyj przyprawą ziołową, solą i pieprzem.
Z jabłek wytnij gniazda nasienne, po czym większość pokrój w drobną kostkę, a pozostałe na ćwiartki. Suszone śliwki namocz w ciepłej wodzie, a następnie potnij je na mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj i zeszklij delikatnie na rozgrzanym oleju. Migdały sparz, zdejmij z nich skórkę i zrumień na rozgrzanej suchej patelni.
farszu wymieszaj i napełnij nimi naciętą wzdłuż kaczkę. Zszyj ją nicią, umieść w brytfannie i wstaw na ok. 3 godziny do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Podczas pieczenia podlewaj mięso tworzącym się pod nim sosem, a około 20 minut przed wyjęciem z piecyka, dołóż resztę jabłek.Źródło: Kurier TV