Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaczka faszerowana jabłkami"
Dziś na warsztat trafiła papryka konserwowa po warszawsku, czyli w łagodnej z...
Odsłon: 100
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 309
Najlepszy domowy przepis na solone śledzie. Przygotowanie składników zajmie t...
Odsłon: 122
Jajka na śniadanie w pół francuskiej a pół śródziemnomorskiej odsłonie. U mni...
Odsłon: 70
Dziś na warsztat trafiła papryka konserwowa po warszawsku, czyli w łagodnej z...
Odsłon: 100
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 309
Najlepszy domowy przepis na solone śledzie. Przygotowanie składników zajmie t...
Odsłon: 122
Jajka na śniadanie w pół francuskiej a pół śródziemnomorskiej odsłonie. U mni...
Odsłon: 70
Składniki
Kaczkę umyj, osusz, całą natrzyj przyprawą ziołową, solą i pieprzem.
Z jabłek wytnij gniazda nasienne, po czym większość pokrój w drobną kostkę, a pozostałe na ćwiartki. Suszone śliwki namocz w ciepłej wodzie, a następnie potnij je na mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj i zeszklij delikatnie na rozgrzanym oleju. Migdały sparz, zdejmij z nich skórkę i zrumień na rozgrzanej suchej patelni.
farszu wymieszaj i napełnij nimi naciętą wzdłuż kaczkę. Zszyj ją nicią, umieść w brytfannie i wstaw na ok. 3 godziny do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Podczas pieczenia podlewaj mięso tworzącym się pod nim sosem, a około 20 minut przed wyjęciem z piecyka, dołóż resztę jabłek.Źródło: Kurier TV