Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaczka faszerowana jabłkami"
Kaczkę umyj, osusz, całą natrzyj przyprawą ziołową, solą i pieprzem.
Z jabłek wytnij gniazda nasienne, po czym większość pokrój w drobną kostkę, a pozostałe na ćwiartki. Suszone śliwki namocz w ciepłej wodzie, a następnie potnij je na mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj i zeszklij delikatnie na rozgrzanym oleju. Migdały sparz, zdejmij z nich skórkę i zrumień na rozgrzanej suchej patelni.
farszu wymieszaj i napełnij nimi naciętą wzdłuż kaczkę. Zszyj ją nicią, umieść w brytfannie i wstaw na ok. 3 godziny do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Podczas pieczenia podlewaj mięso tworzącym się pod nim sosem, a około 20 minut przed wyjęciem z piecyka, dołóż resztę jabłek.Źródło: Kurier TV
Przepis dnia
Kaczka pieczona, czyli jak upiec soczystą kaczkę z jabłkami i pomarańczami z...
Odsłon: 24540
Chcesz przygotować pierś z kaczki z jabłkami? Ten przepis zaskoczy Cię swoją...
Odsłon: 1037
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 155
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 145
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 131
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 155
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 145
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 131
Składniki
Kaczkę umyj, osusz, całą natrzyj przyprawą ziołową, solą i pieprzem.
Z jabłek wytnij gniazda nasienne, po czym większość pokrój w drobną kostkę, a pozostałe na ćwiartki. Suszone śliwki namocz w ciepłej wodzie, a następnie potnij je na mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj i zeszklij delikatnie na rozgrzanym oleju. Migdały sparz, zdejmij z nich skórkę i zrumień na rozgrzanej suchej patelni.
farszu wymieszaj i napełnij nimi naciętą wzdłuż kaczkę. Zszyj ją nicią, umieść w brytfannie i wstaw na ok. 3 godziny do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Podczas pieczenia podlewaj mięso tworzącym się pod nim sosem, a około 20 minut przed wyjęciem z piecyka, dołóż resztę jabłek.Źródło: Kurier TV
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki z bananami
Dania główne
Placki z cukinii
Dania główne
Schabowy z frytkami i surówką z kapusty kiszonej.
Dania główne
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Naleśniki z bananami
Jeśli ktoś uważa, że jedzenie nie potrafi poprawiać nastroju, chyba nie jadł...
Odsłon: 121
Placki z cukinii
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 145