Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna Kaczka nadziewana pieczarkami ;-) Warto zrobić :-) SMACZNEGO :-)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 139
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 148
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 139
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 148
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Sprawioną, umytą kaczkę natrzeć solą i pieprzem.
Przesmażyć posiekaną cebulę, obrane, pokrojone pieczarki na maśle, wlać wino, doprawić solą, pieprzem i gałką, dusić 20 minut.
Dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
Odparować, ostudzić.
1/3 farszu odłożyć, a pozostałą nadziać kaczkę, zaszyć.
Tak przygotowaną kaczkę owinąć dookoła plastrami boczku i piec 20 - 25 minut na każde 50 dag mięsa w temp. 175°C.
Pod koniec pieczenia dodać pozostały farsz.