Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna Kaczka nadziewana pieczarkami ;-) Warto zrobić :-) SMACZNEGO :-)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 692
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 539
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3384
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 896
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 692
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 539
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3384
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 896
Składniki
Sprawioną, umytą kaczkę natrzeć solą i pieprzem.
Przesmażyć posiekaną cebulę, obrane, pokrojone pieczarki na maśle, wlać wino, doprawić solą, pieprzem i gałką, dusić 20 minut.
Dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
Odparować, ostudzić.
1/3 farszu odłożyć, a pozostałą nadziać kaczkę, zaszyć.
Tak przygotowaną kaczkę owinąć dookoła plastrami boczku i piec 20 - 25 minut na każde 50 dag mięsa w temp. 175°C.
Pod koniec pieczenia dodać pozostały farsz.