Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kalafior dla wszystkich, którym znudził się ugotowany.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2636
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20144
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7166
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2636
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20144
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7166
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki, opłukać, odsączyć. Można piec w całości, ale czas pieczenia będzie dłuższy. Ułożyć różyczki w naczyniu żaroodpornym. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Podane składniki do posmarowania wymieszać, posmarować kalafior. Piec 45 - 60 minut (zależnie od kalafiora) bez przykrycia. Kilkanaście minut przed zakończeniem pieczenia dodać masło. Jeżeli kalafior zbyt szybko się zrumieni a będzie jeszcze twardy, przykryć papierem do pieczenia.
Wymieszać składniki na sos. Sezam uprażyć na suchej patelni.
Upieczony kalafior posypać sezamem, polać sosem i dodać natkę. Podawać jako samodzielne danie lub ze smażonym ryżem.