Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa inaczej niż zwykle Zapiekana z warzywami i tartym serem.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Kalarepę obierz, pokrój w plasterki o grubości ok. 0,5 cm i gotuj w osolonej wodzie przez 4 – 5 minut i odcedź. Szynkę, pomidory, mozzarellę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Wszystko włóż do miski. Pieczarki oczyść , pokrój w drobną kostkę i usmaż na patelni z odrobiną masła, aż płyn odparuje. Ostudź je i dodaj do miski. Wymieszaj serek śmietankowy, koncentrat pomidorowy i ketchup, dopraw solą i pieprzem. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na nim plasterki kalarepy. Nałóż warzywa na plastry kalarepy i posyp je startym serem. Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180°C, grzanie góra/dół przez około 25 - 30 minut. Na talerzu ułóż 3–4 plasterki na porcję i podawaj z zieloną sałatą.