Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa inaczej niż zwykle Zapiekana z warzywami i tartym serem.
Rogaliki z ciasta francuskiego to przepyszna i elegancka przekąska, która spr...
Odsłon: 17716
Pieczarki faszerowane kurczakiem to doskonała propozycja na elegancką i smacz...
Odsłon: 4919
Bardzo prosty deser, który zrobicie w kilka chwil. Ładnie się prezentuje i b...
Odsłon: 69
Rogaliki z ciasta francuskiego to przepyszna i elegancka przekąska, która spr...
Odsłon: 17716
Pieczarki faszerowane kurczakiem to doskonała propozycja na elegancką i smacz...
Odsłon: 4919
Bardzo prosty deser, który zrobicie w kilka chwil. Ładnie się prezentuje i b...
Odsłon: 69
Składniki
Kalarepę obierz, pokrój w plasterki o grubości ok. 0,5 cm i gotuj w osolonej wodzie przez 4 – 5 minut i odcedź. Szynkę, pomidory, mozzarellę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Wszystko włóż do miski. Pieczarki oczyść , pokrój w drobną kostkę i usmaż na patelni z odrobiną masła, aż płyn odparuje. Ostudź je i dodaj do miski. Wymieszaj serek śmietankowy, koncentrat pomidorowy i ketchup, dopraw solą i pieprzem. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na nim plasterki kalarepy. Nałóż warzywa na plastry kalarepy i posyp je startym serem. Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180°C, grzanie góra/dół przez około 25 - 30 minut. Na talerzu ułóż 3–4 plasterki na porcję i podawaj z zieloną sałatą.