Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kanapka z pomidorami, szynką i krewetkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
porcje. ok. 25 min; porcja ok. 3,50-5,20 zł.
Wypłucz (ew. rozmroź) krewetki koktajlowe, zalej je gorącym bulionem warzywnym na 10 minut (możesz je też króciutko przesmażyć na maśle). Pomidor umyj, pokrój w plastry. Awokado obierz, usuń pestkę, miąższ pokrój. Skrop sokiem z cytryny.
Pieczywo posmaruj majonezem (jeśli chcesz, chleb możesz wcześniej stostować), rozłóż na nim pomidor, awokado i krewetki. Skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i solą. Na krewetkach połóż szynkę, a na niej – umytą, osuszoną sałatę. Nakryj drugą kromką i od razu podawaj.Źródło: Świat kobiety