Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapki z jajkiem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
W garnku zagotuj wodę (wysokość wody ok. 10 cm). Wlej łyżkę octu. Jajko wbij do miseczki i z niej ostrożnie przelej do garnka z wrzątkiem (chodzi o to, by żółtko się nie rozlało). Po ok. 4 minutach przerzuć jajko za pomocą łyżki cedzakowej na drugą stronę.
Po chwili wyjmij i odcedź. Powtórz czynności z kolejnymi jajkami (lepiej nie gotować ich razem, by się nie posklejały). W międzyczasie przygotuj tosty. Ułóż na nich plasterki łososia, umieść na nich jajka, posól, udekoruj bazylią i kiełkami.Źródło: Show