Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapki z jajkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16325
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6572
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16325
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6572
Składniki
W garnku zagotuj wodę (wysokość wody ok. 10 cm). Wlej łyżkę octu. Jajko wbij do miseczki i z niej ostrożnie przelej do garnka z wrzątkiem (chodzi o to, by żółtko się nie rozlało). Po ok. 4 minutach przerzuć jajko za pomocą łyżki cedzakowej na drugą stronę.
Po chwili wyjmij i odcedź. Powtórz czynności z kolejnymi jajkami (lepiej nie gotować ich razem, by się nie posklejały). W międzyczasie przygotuj tosty. Ułóż na nich plasterki łososia, umieść na nich jajka, posól, udekoruj bazylią i kiełkami.Źródło: Show