Do góry

Dania główne Przepis na:

Kanapki z jajkiem

Kanapki z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Kanapki z jajkiem"

Składniki

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • kilka plasterków wędzonego łososia
  • 4 jajka
  • 4 łyżeczki octu
  • kiełki słonecznika lub rzodkiewki
  • listki bazylii
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kanapki z jajkiem

Przygotowanie

  1. W garnku zagotuj wodę (wysokość wody ok. 10 cm). Wlej łyżkę octu. Jajko wbij do miseczki i z niej ostrożnie przelej do garnka z wrzątkiem (chodzi o to, by żółtko się nie rozlało). Po ok. 4 minutach przerzuć jajko za pomocą łyżki cedzakowej na drugą stronę.

  2. Po chwili wyjmij i odcedź. Powtórz czynności z kolejnymi jajkami (lepiej nie gotować ich razem, by się nie posklejały). W międzyczasie przygotuj tosty. Ułóż na nich plasterki łososia, umieść na nich jajka, posól, udekoruj bazylią i kiełkami.

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń