Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapki z jajkiem"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
W garnku zagotuj wodę (wysokość wody ok. 10 cm). Wlej łyżkę octu. Jajko wbij do miseczki i z niej ostrożnie przelej do garnka z wrzątkiem (chodzi o to, by żółtko się nie rozlało). Po ok. 4 minutach przerzuć jajko za pomocą łyżki cedzakowej na drugą stronę.
Po chwili wyjmij i odcedź. Powtórz czynności z kolejnymi jajkami (lepiej nie gotować ich razem, by się nie posklejały). W międzyczasie przygotuj tosty. Ułóż na nich plasterki łososia, umieść na nich jajka, posól, udekoruj bazylią i kiełkami.Źródło: Show