Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapki z jajkiem"
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1694
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 278
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 576
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1694
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 278
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 576
Składniki
W garnku zagotuj wodę (wysokość wody ok. 10 cm). Wlej łyżkę octu. Jajko wbij do miseczki i z niej ostrożnie przelej do garnka z wrzątkiem (chodzi o to, by żółtko się nie rozlało). Po ok. 4 minutach przerzuć jajko za pomocą łyżki cedzakowej na drugą stronę.
Po chwili wyjmij i odcedź. Powtórz czynności z kolejnymi jajkami (lepiej nie gotować ich razem, by się nie posklejały). W międzyczasie przygotuj tosty. Ułóż na nich plasterki łososia, umieść na nich jajka, posól, udekoruj bazylią i kiełkami.Źródło: Show