Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za karczkiem... ale ten... ten wyszedł rewelacyjny :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5680
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5680
Składniki
U mnie na godzinę przed szykowaniem obiadu, natarłam mięso czosnkiem, solą morska, ziołami prowensalskimi, dużo chilli, pieprzem i oregano
Mięso maczam w połowie sosu chińskiego, układam na formie. Resztą sosu zalewam mięso
Na to posiekana w kosteczkę cebula, na cebulę pieczarki (surowe, nie podsmażane wcześniej)
Zasypać serem żółtym, u mnie do ozdoby pomidorki cherry i kropelki z majonezu, wszystko posypane pietruszką, bazylią, oregano i chilli
Do piekarnika na mniej więcej godzinę, temperatura 150-170 stopni, trza po prostu widelcem sprawdzić jak tam mięsko się ma... ja po wyciągnięciu z piekarnika odlałam ogromne ilości tłuszczu, który puścił z karczku...