Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w pikantnej marynacie"
Mięsko jest bardzo mięciutkie a w połączeniu z marynatą smakuję wyśmienicie :)
Odsłon: 17388
Tak upieczony karczek jest bardzo aromatyczny, kruchy i soczysty jednocześnie...
Odsłon: 746
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 254
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 2000
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 254
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 2000
Składniki
Mięso opłucz, osusz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Limonkę sparz, osusz, zetrzyj skórkę. Wymieszaj skórkę z limonki ze słodką papryką, płatkami chili, kolendrą, morską solą i łyżeczką pieprzu. Mieszanką przypraw natrzyj mięso. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na 2 godziny.
Potem przyprawioną wieprzowinę odwiń z folii, obwiąż sznureczkiem, formując zgrabną pieczeń. Przełóż ją do brytfanki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temperatury 175 st. Piecz przez 2 godziny i 30 minut. Po 45 minutach mięso podlej 400 ml wrzącej wody. W czasie pieczenia karkówkę od czasu do czasu polewaj sosem z dna brytfanki. Upieczone mięso wyjmij, zawiń w folię aluminiową, by nie wystygło.
Sos z dna formy przelej przez sitko do garnka. Dolej do niego śmietanę. Zagęść zasmażką i zagotuj. Ew. przypraw do smaku. Karkówkę posyp posiekanymi dymkami. Do obiadu podawaj mięso z sosem, a po wystudzeniu - z wiejskim chlebem.
ok. 3 godzin . Marynowanie ok. 2 godzin, 1 porcja 460 kcalŹródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Dania główne
Pinsa, kuzynka pizzy
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Dania główne
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Pyszne polędwiczki najpierw zamarynowane, a później pieczone. Podane z sosem,...
Odsłon: 14
Pinsa, kuzynka pizzy
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 20