Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z warzywami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Przyrządź marynatę. Obierz czosnek oraz jedną cebulę i drobno posiekaj. Dorzuć listki świeżego tymianku, sól, pieprz oraz olej (2 łyżki). Wymieszaj.
Marynatę rozprowadź równomiernie po karkówce. Odstaw mięso do lodówki na około 30 minut.
Brytfannę pokrop olejem. Obierz pozostałą cebulę, potnij na plasterki i połóż na dno brytfanny. Piecz mięso w temperaturze 190 stopni C przez ok. 90 minut.
Fasolkę szparagową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obierz, opłucz i pokrój na kawałki.
Po 50 minutach pieczenia połóż na karkówce warzywa oraz zalej wszystko bulionem. Piecz jeszcze około 15 minut.
Wyjmij mięso oraz warzywa z brytfanny, zostawiając sos. W kubku wymieszaj 4 łyżki sosu z mąką ziemniaczaną i wlej do reszty sosu. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pieczeń polej sosem. Podawaj z warzywami.Źródło: Tele Tydzień