Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z warzywami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13849
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5796
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13849
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5796
Składniki
Przyrządź marynatę. Obierz czosnek oraz jedną cebulę i drobno posiekaj. Dorzuć listki świeżego tymianku, sól, pieprz oraz olej (2 łyżki). Wymieszaj.
Marynatę rozprowadź równomiernie po karkówce. Odstaw mięso do lodówki na około 30 minut.
Brytfannę pokrop olejem. Obierz pozostałą cebulę, potnij na plasterki i połóż na dno brytfanny. Piecz mięso w temperaturze 190 stopni C przez ok. 90 minut.
Fasolkę szparagową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obierz, opłucz i pokrój na kawałki.
Po 50 minutach pieczenia połóż na karkówce warzywa oraz zalej wszystko bulionem. Piecz jeszcze około 15 minut.
Wyjmij mięso oraz warzywa z brytfanny, zostawiając sos. W kubku wymieszaj 4 łyżki sosu z mąką ziemniaczaną i wlej do reszty sosu. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pieczeń polej sosem. Podawaj z warzywami.Źródło: Tele Tydzień