Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z warzywami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Składniki
Przyrządź marynatę. Obierz czosnek oraz jedną cebulę i drobno posiekaj. Dorzuć listki świeżego tymianku, sól, pieprz oraz olej (2 łyżki). Wymieszaj.
Marynatę rozprowadź równomiernie po karkówce. Odstaw mięso do lodówki na około 30 minut.
Brytfannę pokrop olejem. Obierz pozostałą cebulę, potnij na plasterki i połóż na dno brytfanny. Piecz mięso w temperaturze 190 stopni C przez ok. 90 minut.
Fasolkę szparagową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obierz, opłucz i pokrój na kawałki.
Po 50 minutach pieczenia połóż na karkówce warzywa oraz zalej wszystko bulionem. Piecz jeszcze około 15 minut.
Wyjmij mięso oraz warzywa z brytfanny, zostawiając sos. W kubku wymieszaj 4 łyżki sosu z mąką ziemniaczaną i wlej do reszty sosu. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pieczeń polej sosem. Podawaj z warzywami.Źródło: Tele Tydzień