Do góry

Dania główne Przepis na:

karp z pietruszką

karp z pietruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 52

Dodano:

Odsłon: 7090

poświąteczny. nie/okazjonalny.

Składniki

  • 300 gram dzwonków z karpia
  • 3 korzenie pietruszki
  • fasolka szparagowa
  • listki boćwiny
  • 2 łyżki miodu
  • czerwony i zielony młotkowany pieprz
  • kiełki sałaty
  • oliwa chili
  • oliwa
  • 1 łyżka gęstej tłustej śmietany
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pietruszkę skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku w temp.170 stopni do miękkości ( zdejmujemy wysuszoną skórę) a następnie blendujmy razem z miodem , solą oraz śmietaną.

  2. Karpia smarujemy oliwą , przyprawiamy solą oraz zielonym pieprzem i grillujemy około 8-12 minut z każdej strony. Podajemy z gorącym puree z pietruszki , ugotowaną fasolą szparagową i zieleniną skrapiać oliwą z chili oraz posypując czerwonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń