Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1617
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 47
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 95
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1617
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 47
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 95
Składniki
Tarkujemy ziemniaki , kielbase ,boczek (najlepszy wedzony sparzony) i cebulke kroimy w kostke
Pokrojone :cebulka,kielbasa i boczek podsmarzamy na patelni do zrumienienia sie cebulki( ja smarze na smalcu), przestudzone dodajemy do startych ziemniakow,dodajemy sol,pieprz ,jajko i make ziemniaczana i dokladnie meszamy,wylewamy do wczesniej nasmarowanej smalcem foremki(uwazymy,aby bylo 2/3 foremki zapelnione.Pieczemy w 175stC okolo 1,5 godz. Na wierzchu zrobi sie brazowa skorka,a babka bedzie odstawac od foremki. Ja na wierzch dodaje pare plastrow boczku surowego,ale to niekoniecznie.