Do góry

Dania główne Przepis na:

Kartoflak

Kartoflak

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 114

Dodano:

Odsłon: 302

Danie ziemniaczane

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Tarkujemy ziemniaki , kielbase ,boczek (najlepszy wedzony sparzony) i cebulke kroimy w kostke

  2. Pokrojone :cebulka,kielbasa i boczek podsmarzamy na patelni do zrumienienia sie cebulki( ja smarze na smalcu), przestudzone dodajemy do startych ziemniakow,dodajemy sol,pieprz ,jajko i make ziemniaczana i dokladnie meszamy,wylewamy do wczesniej nasmarowanej smalcem foremki(uwazymy,aby bylo 2/3 foremki zapelnione.Pieczemy w 175stC okolo 1,5 godz. Na wierzchu zrobi sie brazowa skorka,a babka bedzie odstawac od foremki.
    Ja na wierzch dodaje pare plastrow boczku surowego,ale to niekoniecznie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń