Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14613
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19677
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14613
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19677
Składniki
Tarkujemy ziemniaki , kielbase ,boczek (najlepszy wedzony sparzony) i cebulke kroimy w kostke
Pokrojone :cebulka,kielbasa i boczek podsmarzamy na patelni do zrumienienia sie cebulki( ja smarze na smalcu), przestudzone dodajemy do startych ziemniakow,dodajemy sol,pieprz ,jajko i make ziemniaczana i dokladnie meszamy,wylewamy do wczesniej nasmarowanej smalcem foremki(uwazymy,aby bylo 2/3 foremki zapelnione.Pieczemy w 175stC okolo 1,5 godz. Na wierzchu zrobi sie brazowa skorka,a babka bedzie odstawac od foremki. Ja na wierzch dodaje pare plastrow boczku surowego,ale to niekoniecznie.