Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, lekkie, smaczne...
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7947
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1274
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13734
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7947
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1274
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13734
Składniki
kasze jaglana przeplukac, ugotowac w lekko osolonej wodzie.
czosnek pokroic w plasterki, pomidorki i papryke w gruba kostke.
na rozgrzana oliwe wrzucic czosnek, smazyc ok.30 sekund, nastepnie dodac pomidory i papryke i przesmazyc jeszcze przez ok. 2 min. Nastepnie dodac 4 lyzki wody, paste pomidorowa, cukier, ocet i sol do smaku, zostawic na bardzo malym ogniu na ok.3-5 min.
krewetki wlozyc na 3 minuty do wrzatku lub gotowac przez 4-5 min w parowarze, nastepnie dodac do sosu.
na talerz wylozyc kasze, nastepnie polac sosem, udekorowac swieza bazylia, podawac z salata, np. rukola z odrobina oliwy z oliwek.