Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z grochem i sosem cebulowym"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1075
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1075
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Składniki
Groch opłucz i namocz w letniej wodzie. Następnie odcedź, przepłucz, zalej świeżą wodą, dopraw solą i ugotuj. Ostudzoną zmiel.
Pęczak zalej trzema szklankami osolonego wrzątku. Gdy wchłonie płyn, wstaw do nagrzanego piekarnika, aby kasza doszła. Przypraw ją solą, pieprzem i cząbrem. Okraś pokrojonym w kostkę i podsmażonym wcześniej boczkiem.
Posiekaną cebulę zeszklij na smalcu. Oprósz mąką i zasmaż. Rozprowadź szklanką rosołu i zagotuj. Wymieszaj z solą, pieprzem oraz miodem i zagotuj. Podawaj z kaszą.Źródło: Telemax