Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z grochem i sosem cebulowym"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2656
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2924
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2656
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2924
Składniki
Groch opłucz i namocz w letniej wodzie. Następnie odcedź, przepłucz, zalej świeżą wodą, dopraw solą i ugotuj. Ostudzoną zmiel.
Pęczak zalej trzema szklankami osolonego wrzątku. Gdy wchłonie płyn, wstaw do nagrzanego piekarnika, aby kasza doszła. Przypraw ją solą, pieprzem i cząbrem. Okraś pokrojonym w kostkę i podsmażonym wcześniej boczkiem.
Posiekaną cebulę zeszklij na smalcu. Oprósz mąką i zasmaż. Rozprowadź szklanką rosołu i zagotuj. Wymieszaj z solą, pieprzem oraz miodem i zagotuj. Podawaj z kaszą.Źródło: Telemax