Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z grochem i sosem cebulowym"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Groch opłucz i namocz w letniej wodzie. Następnie odcedź, przepłucz, zalej świeżą wodą, dopraw solą i ugotuj. Ostudzoną zmiel.
Pęczak zalej trzema szklankami osolonego wrzątku. Gdy wchłonie płyn, wstaw do nagrzanego piekarnika, aby kasza doszła. Przypraw ją solą, pieprzem i cząbrem. Okraś pokrojonym w kostkę i podsmażonym wcześniej boczkiem.
Posiekaną cebulę zeszklij na smalcu. Oprósz mąką i zasmaż. Rozprowadź szklanką rosołu i zagotuj. Wymieszaj z solą, pieprzem oraz miodem i zagotuj. Podawaj z kaszą.Źródło: Telemax