Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z grochem i sosem cebulowym"
Jak Polska długa i szeroka na Wigilię wszyscy jedzą kapustę. Różnorodność jej...
Odsłon: 4327
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1061
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 283
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1061
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 283
Składniki
Groch opłucz i namocz w letniej wodzie. Następnie odcedź, przepłucz, zalej świeżą wodą, dopraw solą i ugotuj. Ostudzoną zmiel.
Pęczak zalej trzema szklankami osolonego wrzątku. Gdy wchłonie płyn, wstaw do nagrzanego piekarnika, aby kasza doszła. Przypraw ją solą, pieprzem i cząbrem. Okraś pokrojonym w kostkę i podsmażonym wcześniej boczkiem.
Posiekaną cebulę zeszklij na smalcu. Oprósz mąką i zasmaż. Rozprowadź szklanką rosołu i zagotuj. Wymieszaj z solą, pieprzem oraz miodem i zagotuj. Podawaj z kaszą.Źródło: Telemax
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 55
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103