Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaszotto z suszonymi pomidorami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12288
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13057
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5260
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12288
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13057
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5260
Składniki
ok. 40 minut
Cebulę obrać, grubo posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić na kawałki. Liście jarmużu pokroić w paseczki. Na dużej patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i pieczarki, smażyć 5 minut. Dodać jarmuż, smażyć kolejne 5 minut. Dołożyć kaszę. Podlać bulionem, a kiedy zawrze, zmniejszyć płomień i dusić 8 minut.
Suszone pomidory pokroić w paseczki. Tymianek opłukać, osuszyć, posiekać. Parmezan zetrzeć na grube wiórki. Kaszę z pieczarkami wymieszać z pomidorami, parmezanem oraz tymiankiem. Dolać śmietanę.
Przyprawić do smaku sokiem z cytryny oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut. Gotowe danie udekorować natką pietruszki.Źródło: Życie na gorąco