Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaszotto z suszonymi pomidorami"
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 700
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1520
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1168
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 700
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1520
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1168
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 43
Składniki
ok. 40 minut
Cebulę obrać, grubo posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić na kawałki. Liście jarmużu pokroić w paseczki. Na dużej patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i pieczarki, smażyć 5 minut. Dodać jarmuż, smażyć kolejne 5 minut. Dołożyć kaszę. Podlać bulionem, a kiedy zawrze, zmniejszyć płomień i dusić 8 minut.
Suszone pomidory pokroić w paseczki. Tymianek opłukać, osuszyć, posiekać. Parmezan zetrzeć na grube wiórki. Kaszę z pieczarkami wymieszać z pomidorami, parmezanem oraz tymiankiem. Dolać śmietanę.
Przyprawić do smaku sokiem z cytryny oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut. Gotowe danie udekorować natką pietruszki.Źródło: Życie na gorąco