Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, jedno-garnkowe, pyszne i niedrogie ;) Doskonale na obiad podane z makaronem lub ryzem, lub poprostu jako przekaska z pieczywem ;)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Kielbase kroimy w pol-plasterki, podsmazamy na patelni w niewielkiej ilosci tłuszczu.cebule kroimy rowniez w pol-plastry i dodajemy do kielbasy, smazymy az sie zeszkli, po czym wrzucamy wszystko do garnka.
papryke kroimy w paseczki, pomidory w kostke i dodajemy do garka z kielbasa i cebula.dodajemy kostke warzywna i zalewamy woda (tyle wody aby zakrywała składniki okolo 2 cm. nad nimi)dusimy na malym ogniu okolo 20 minut, aby wazywa zmiekły ale sie nie rozpadly.
koncentrat mieszamy z ziołami i maka. dodajemy do garnka i mieszamy, zagotowujemy. potrawa powinna miec konsystencje gestego sosu lub gulaszu.jesli jest za rzadka to dosypujemy odrobine maki, jesli za gesta to poprostu dolewamy wody.