Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki w sosie grzybowym"
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 149
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 69
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 149
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 76
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 149
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 69
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 149
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 76
Składniki
Grzyby umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na dwóch łyżkach masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i grzyby. Podsmażyć, zalać bulionem, doprawić, dusić na małym ogniu. Sos zabielić śmietaną, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i posiekaną natką, zagęścić zasmażką przygotowaną z 2 łyżek mąki i 2 łyżek masła.
Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem. Formować nieduże kulki, obtoczyć w mące, obsmażyć z każdej strony na oleju, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Dołożyć do sosu grzybowego, dusić pod przykryciem ok. 10 minut na małym ogniu, żeby sos się nie przypalił (w razie potrzeby podlać wodą).
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium