Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki w sosie grzybowym"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1144
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1177
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13228
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1144
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1177
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13228
Składniki
Grzyby umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na dwóch łyżkach masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i grzyby. Podsmażyć, zalać bulionem, doprawić, dusić na małym ogniu. Sos zabielić śmietaną, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i posiekaną natką, zagęścić zasmażką przygotowaną z 2 łyżek mąki i 2 łyżek masła.
Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem. Formować nieduże kulki, obtoczyć w mące, obsmażyć z każdej strony na oleju, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Dołożyć do sosu grzybowego, dusić pod przykryciem ok. 10 minut na małym ogniu, żeby sos się nie przypalił (w razie potrzeby podlać wodą).
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium