Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki w sosie grzybowym"
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 273
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 2130
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 273
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 2130
Składniki
Grzyby umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na dwóch łyżkach masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i grzyby. Podsmażyć, zalać bulionem, doprawić, dusić na małym ogniu. Sos zabielić śmietaną, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i posiekaną natką, zagęścić zasmażką przygotowaną z 2 łyżek mąki i 2 łyżek masła.
Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem. Formować nieduże kulki, obtoczyć w mące, obsmażyć z każdej strony na oleju, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Dołożyć do sosu grzybowego, dusić pod przykryciem ok. 10 minut na małym ogniu, żeby sos się nie przypalił (w razie potrzeby podlać wodą).
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Dania główne
Pinsa, kuzynka pizzy
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Dania główne
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Pyszne polędwiczki najpierw zamarynowane, a później pieczone. Podane z sosem,...
Odsłon: 15
Pinsa, kuzynka pizzy
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 22