Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki w sosie grzybowym"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
Grzyby umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na dwóch łyżkach masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i grzyby. Podsmażyć, zalać bulionem, doprawić, dusić na małym ogniu. Sos zabielić śmietaną, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i posiekaną natką, zagęścić zasmażką przygotowaną z 2 łyżek mąki i 2 łyżek masła.
Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem. Formować nieduże kulki, obtoczyć w mące, obsmażyć z każdej strony na oleju, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Dołożyć do sosu grzybowego, dusić pod przykryciem ok. 10 minut na małym ogniu, żeby sos się nie przypalił (w razie potrzeby podlać wodą).
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium