Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki w sosie grzybowym"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5379
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 105
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 82
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5379
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 105
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 82
Składniki
Grzyby umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na dwóch łyżkach masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i grzyby. Podsmażyć, zalać bulionem, doprawić, dusić na małym ogniu. Sos zabielić śmietaną, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i posiekaną natką, zagęścić zasmażką przygotowaną z 2 łyżek mąki i 2 łyżek masła.
Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem. Formować nieduże kulki, obtoczyć w mące, obsmażyć z każdej strony na oleju, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Dołożyć do sosu grzybowego, dusić pod przykryciem ok. 10 minut na małym ogniu, żeby sos się nie przypalił (w razie potrzeby podlać wodą).
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium