Do góry

Dania główne Przepis na:

klopsy w sosie pomidorowym

klopsy w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 67

Dodano:

Odsłon: 9712

Jeśli twoi bliscy chcą czegoś oryginalnego,zrób im pyszne klopsiki.

Składniki

  • mięso mielone, 1/2 kg.
  • bułka, 1 sztuka
  • cebula, 1 sztuka
  • jajko, 1 sztuka
  • natka, 2 łyżki
  • kasza manna, 2 łyzki
  • bulion warzywny, 2 litry
  • Śmietana 30%, 100 ml.
  • masło, 1 łyżeczka
  • mąka, 1 łyżeczka
  • pomidory, 1 puszka
  • czosnek, 2 ząbki
  • olej, do smazenia
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
klopsy w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  1. Bułkę namocz,odciśnij.Cebulę posiekaj,zeszklij na oleju.Natkę posiekaj.Mięso wymieszaj z jajkiem,bułką,cebulą,natką i kaszą manną.Przypraw solą i pieprzem.Uformuj małe klopsy.

  2. Wkładaj je do gotującego się bulionu.Ugotuj,wyjmij.

  3. Mąkę podsmaż na maśle.Wlej pół szklanki bulionu i śmietany,dodaj pomidory z zalewą i posiekany czosnek.Przypraw do smaku,zagotuj.Włóż pulpeciki,delikatnie wymieszaj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 14 marca 2011 KLOPS-obsmiewany,szydzony ,a jakze bliski kazdemu...coz bylo zlegow oszczednym obiedzie w dodatku smacznym!
Troche w nielaske wpadlo to danie a warto,zeby ludzie przypomnieli sobie smak KLOPSA!!!:)
Twoj swietny...juz mam na niego smak!
Dzieki za przypomnienie!
ALE KLOPS!!!
5!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń