Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, długo są miękkie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 23374
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9572
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2103
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4104
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 757
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 23374
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9572
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2103
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4104
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 757
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Wszystkie składniki, oprócz wody, włożyć do miski i wyrabiać na jednolitą gładka masę ciasta.
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 2 cm literatką wykrawać krążki. Poczekać aż wyrosną ( ok 25 min), następnie włożyć w środek 1/2 kostki czekolady i formować kule jak pączki.
do naczynia wlac700 ml wody i zagotować. Lub użyć Parowar. Kluski układać na sitku w naczyniu bądź Parowarze i parować ok.8 min
Mozna polać sosem owocowym. Jeżeli robimy bez czekolady to możemy dodać sos mięsny, pieczarkowy itp.