Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, długo są miękkie.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15702
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1458
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12614
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15702
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1458
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12614
Składniki
Wszystkie składniki, oprócz wody, włożyć do miski i wyrabiać na jednolitą gładka masę ciasta.
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 2 cm literatką wykrawać krążki. Poczekać aż wyrosną ( ok 25 min), następnie włożyć w środek 1/2 kostki czekolady i formować kule jak pączki.
do naczynia wlac700 ml wody i zagotować. Lub użyć Parowar. Kluski układać na sitku w naczyniu bądź Parowarze i parować ok.8 min
Mozna polać sosem owocowym. Jeżeli robimy bez czekolady to możemy dodać sos mięsny, pieczarkowy itp.