Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, długo są miękkie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4204
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6584
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5512
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13630
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4204
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6584
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5512
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13630
Składniki
Wszystkie składniki, oprócz wody, włożyć do miski i wyrabiać na jednolitą gładka masę ciasta.
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 2 cm literatką wykrawać krążki. Poczekać aż wyrosną ( ok 25 min), następnie włożyć w środek 1/2 kostki czekolady i formować kule jak pączki.
do naczynia wlac700 ml wody i zagotować. Lub użyć Parowar. Kluski układać na sitku w naczyniu bądź Parowarze i parować ok.8 min
Mozna polać sosem owocowym. Jeżeli robimy bez czekolady to możemy dodać sos mięsny, pieczarkowy itp.