Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne kluski jogurtowe z sosem na bazie mrożonych truskawek, chia i ksylitolu. Polecam na obiad.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 312
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3804
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 312
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3804
Składniki
Mrożone truskawki przekładamy do garnka i wsypujemy ksylitol, odstawiamy. Do drugiego garnka wlewamy wodę i dodajemy sól, olej, zagotowujemy. W międzyczasie do miski wkładamy jogurt, jajka, ksylitol, sól i mieszamy. Wsypujemy obie mąki i ponownie mieszamy lub miksujemy do połączenia składników. Łyżką nabieramy porcję ciasta i wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy przez chwilę i przekładamy na cedzak, przykrywamy pokrywką. Truskawki blendujemy i stawiamy garnek na gaz. Gotujemy przez 5 minut i wsypujemy chia i zagotowujemy. Kluski przekładamy na talerze i polewamy przygotowanym sosem.