Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne kluski jogurtowe z sosem na bazie mrożonych truskawek, chia i ksylitolu. Polecam na obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 834
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 834
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Składniki
Mrożone truskawki przekładamy do garnka i wsypujemy ksylitol, odstawiamy. Do drugiego garnka wlewamy wodę i dodajemy sól, olej, zagotowujemy. W międzyczasie do miski wkładamy jogurt, jajka, ksylitol, sól i mieszamy. Wsypujemy obie mąki i ponownie mieszamy lub miksujemy do połączenia składników. Łyżką nabieramy porcję ciasta i wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy przez chwilę i przekładamy na cedzak, przykrywamy pokrywką. Truskawki blendujemy i stawiamy garnek na gaz. Gotujemy przez 5 minut i wsypujemy chia i zagotowujemy. Kluski przekładamy na talerze i polewamy przygotowanym sosem.