Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2102
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4102
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2102
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4102
Składniki
Do zmielonergo sera dodać rostopione masło,jajka dobrze wymieszać na gładką masę ,dosypać bułkę ponownie wymieszać -masa pwinna być doś gęsta.Łyżką nabierać ciasto i wkładać do gotującej się wody (mogą być w formie pyz-trzeba wtedy dłużej gotowaći jest więcej pracy)jak kluski wypłyną wyjąć je łyżąką cedzakwą.Podawać z msłem,śmietaną lub sosem owocowym.A gdy ostygną można podsmażyć na maśle na rumiano. Jak ktoś lubi to może "podrasować"kluski dodając wanilie,cynamon,skórkę pomarańzową.
Wypróbowałam też wersje wytrawną do masy dodałam drobno pesiekany szczypiorek,utarty czosnek ,sól,pieprz(dużo).Pasują do tego na okrase skwarki z boczku lub gulasz.
Kluski można też smażyć na głebokim tłuszczu-ciekawy efekt i smak.