Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla kluskożerców
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 1987
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 292
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 246
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 1987
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 292
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 246
Składniki
Do zmielonergo sera dodać rostopione masło,jajka dobrze wymieszać na gładką masę ,dosypać bułkę ponownie wymieszać -masa pwinna być doś gęsta.Łyżką nabierać ciasto i wkładać do gotującej się wody (mogą być w formie pyz-trzeba wtedy dłużej gotowaći jest więcej pracy)jak kluski wypłyną wyjąć je łyżąką cedzakwą.Podawać z msłem,śmietaną lub sosem owocowym.A gdy ostygną można podsmażyć na maśle na rumiano. Jak ktoś lubi to może "podrasować"kluski dodając wanilie,cynamon,skórkę pomarańzową.
Wypróbowałam też wersje wytrawną do masy dodałam drobno pesiekany szczypiorek,utarty czosnek ,sól,pieprz(dużo).Pasują do tego na okrase skwarki z boczku lub gulasz.
Kluski można też smażyć na głebokim tłuszczu-ciekawy efekt i smak.