Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Składniki
Do zmielonergo sera dodać rostopione masło,jajka dobrze wymieszać na gładką masę ,dosypać bułkę ponownie wymieszać -masa pwinna być doś gęsta.Łyżką nabierać ciasto i wkładać do gotującej się wody (mogą być w formie pyz-trzeba wtedy dłużej gotowaći jest więcej pracy)jak kluski wypłyną wyjąć je łyżąką cedzakwą.Podawać z msłem,śmietaną lub sosem owocowym.A gdy ostygną można podsmażyć na maśle na rumiano. Jak ktoś lubi to może "podrasować"kluski dodając wanilie,cynamon,skórkę pomarańzową.
Wypróbowałam też wersje wytrawną do masy dodałam drobno pesiekany szczypiorek,utarty czosnek ,sól,pieprz(dużo).Pasują do tego na okrase skwarki z boczku lub gulasz.
Kluski można też smażyć na głebokim tłuszczu-ciekawy efekt i smak.