Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedelki ze szpinakiem i ziołami"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32997
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9700
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32997
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9700
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Składniki
Szpinak rozmrozić, odsączyć. Bułki pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na rozgrzanej 1 łyżce masła, dodać szpinak, podsmażyć, oprószyć solą i pieprzem, wystudzić.
Bułki obsypać mąką, wymieszać z podsmażonym szpinakiem, ziołami, serem i jajkami, doprawić. Mokrymi dłońmi formować nieduże kulki. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie, dosypać więcej mąki.
Gotowe knedle gotować w dużej ilości osolonej wody, bez przykrycia, ok. 5 minut od wypłynięcia. Odcedzić, polać roztopionym masłem, posypać ziołami.
ok. 55 minut.
Knedle będą smaczniejsze, jeśli polejesz je podsmażoną na maśle bułką tartą. Możesz je też posypać utartym żółtym serem.Źródło: Twoje Imperium