Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle z białym serem. Przepis siostry Anastazji"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1618
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1618
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Z ziemniaków lekko odcisnąć sok, dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną i jajko. Doprawić do smaku, wymieszać.
Na wrzącą osoloną wodę kłaść łyżką kluski. Warto wypróbować jedną, a jeśli się rozlatuje, dodać do ciasta mąki. Gotować 20 minut.
Podawać z pokruszonym białym serem i podsmażoną cebulką.
CZAS: około 50 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień