Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle z białym serem. Przepis siostry Anastazji"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16081
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16081
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6466
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Z ziemniaków lekko odcisnąć sok, dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną i jajko. Doprawić do smaku, wymieszać.
Na wrzącą osoloną wodę kłaść łyżką kluski. Warto wypróbować jedną, a jeśli się rozlatuje, dodać do ciasta mąki. Gotować 20 minut.
Podawać z pokruszonym białym serem i podsmażoną cebulką.
CZAS: około 50 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień