Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle z białym serem. Przepis siostry Anastazji

Knedle z białym serem. Przepis siostry Anastazji

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12890

Dodano:

Odsłon: 93

Sprawdzony przepis na "Knedle z białym serem. Przepis siostry Anastazji"

Składniki

  • 50 dag ziemniaków 7 łyżek mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej jajko 20 dag sera białego cebula
  • 4 łyżki tłuszczu
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Knedle z białym serem. Przepis siostry Anastazji

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Z ziemniaków lekko odcisnąć sok, dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną i jajko. Doprawić do smaku, wymieszać.

  2. Na wrzącą osoloną wodę kłaść łyżką kluski. Warto wypróbować jedną, a jeśli się rozlatuje, dodać do ciasta mąki. Gotować 20 minut.

  3. Podawać z pokruszonym białym serem i podsmażoną cebulką.

  4. CZAS: około 50 minut

  5. Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń