Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle z białym serem. Przepis siostry Anastazji"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Z ziemniaków lekko odcisnąć sok, dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną i jajko. Doprawić do smaku, wymieszać.
Na wrzącą osoloną wodę kłaść łyżką kluski. Warto wypróbować jedną, a jeśli się rozlatuje, dodać do ciasta mąki. Gotować 20 minut.
Podawać z pokruszonym białym serem i podsmażoną cebulką.
CZAS: około 50 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień