Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ze śliwkami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3828
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 753
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3828
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 753
Składniki
Ziemniaki i twaróg zmiel w maszynce do mięsa.
Dodaj żółtka, cukier biały, waniliowy oraz mąkę pszenną i wymieszaj na gładką masę.
Śliwki umyj, odpestkuj, podsmaż na patelni. Po kilku minutach zasyp je cukrem i poczekaj, aż puszczą sok.
Z ciasta uformuj placki, po łóż po śliwce i ulep knedle.
Wrzuć je na wrzątek i gotuj 6 minut od wypłynięcia. Go towe obtocz w podsmażonej bułce tartej z cynamonem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax