Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ze śliwkami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Ziemniaki i twaróg zmiel w maszynce do mięsa.
Dodaj żółtka, cukier biały, waniliowy oraz mąkę pszenną i wymieszaj na gładką masę.
Śliwki umyj, odpestkuj, podsmaż na patelni. Po kilku minutach zasyp je cukrem i poczekaj, aż puszczą sok.
Z ciasta uformuj placki, po łóż po śliwce i ulep knedle.
Wrzuć je na wrzątek i gotuj 6 minut od wypłynięcia. Go towe obtocz w podsmażonej bułce tartej z cynamonem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax