Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle ze śliwkami"
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2341
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38675
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2341
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38675
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Składniki
Twaróg rozetrzyj widelcem. Dodaj mąkę, jajka, masło, sól i cukier. Wymieszaj wszystko, delikatnie zagniataj ręką, aż się połączą.
Na oprószonej mąką stolnicy uformuj z ciasta wałek. Podziel go na kawałki szerokości 1,5 cm. Każdy rozpłaszcz w dłoniach. Włóż śliwkę. Zaklej i roluj chwilę, by powstała kulka. Ugotuj knedle.
Przygotuj panierkę. Na patelni rozpuść masło. Wsyp bułkę i migdały. Podsmażaj, cały czas mieszając. Gdy panierka nabierze złotego koloru, zdejmij ją z ognia. Dodaj cukier i cynamon. Wymieszaj dokładnie.
Ugotowane, jeszcze gorące knedle, wrzuć do panierki i za pomocą łyżki obtocz ze wszystkich stron.Źródło: Takie jest życie