Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle ze śliwkami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118053
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8388
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3112
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1534
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118053
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8388
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3112
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1534
Składniki
Twaróg rozetrzyj widelcem. Dodaj mąkę, jajka, masło, sól i cukier. Wymieszaj wszystko, delikatnie zagniataj ręką, aż się połączą.
Na oprószonej mąką stolnicy uformuj z ciasta wałek. Podziel go na kawałki szerokości 1,5 cm. Każdy rozpłaszcz w dłoniach. Włóż śliwkę. Zaklej i roluj chwilę, by powstała kulka. Ugotuj knedle.
Przygotuj panierkę. Na patelni rozpuść masło. Wsyp bułkę i migdały. Podsmażaj, cały czas mieszając. Gdy panierka nabierze złotego koloru, zdejmij ją z ognia. Dodaj cukier i cynamon. Wymieszaj dokładnie.
Ugotowane, jeszcze gorące knedle, wrzuć do panierki i za pomocą łyżki obtocz ze wszystkich stron.Źródło: Takie jest życie