Do góry

Dania główne Przepis na:

Kociołek - wersja domowa

Kociołek - wersja domowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 1838

kociołki przeważnie robi się nad ogniskiem, ta wersja jest można powiedzieć zimowa kiedy za oknem zimno lub nie chce się rozpalać

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kociołek - wersja domowa

Przygotowanie

  1. ziemniaki, boczek kroje w plastry 0,5 cm. kiełbasę i cebulę w kostkę, marchew polowe w plasterki resztę zcieram na tarce o dużych oczkach

  2. na spód naczynia 2, 3 łyżki oliwy plastry boczku i warstwowo układamy wcześniej przygotowane produkty posypując przyprawami. Wierzch można przykryć liśćmi kapusty

  3. zamykam naczynie i na małym ogniu duszę do miękkości ok 60 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń