Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokardki z szaszłykami"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1325
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5130
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 190
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 309
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1325
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5130
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 190
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 309
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu (15-18 minut). Odlej na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia. Następnie przełóż makaron do miski, skrop łyżką oleju. Wymieszaj i pozostaw do ostudzenia.
Marynowane grzybki odlej na sicie z octowej zalewy. Pozostaw do ocieknięcia. Ponabijaj na patyczki do szaszłyków. Większe sztuki możesz przekroić na połówki. Grzybowe szaszłyki odłóż na bok.
Pomidorki umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Przekrój każdy pomidorek na pół. Listki sałaty opłucz, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku. Większe listki porwij na małe kawałki.
Makaron wymieszaj z pomidorkami i sałatą. Sok z cytryny utrzyj ze sporą szczyptą soli, pieprzu oraz cukru, połącz ze 100 ml oleju. Polej sałatkę. Posyp startym na tarce parmezanem. Podawaj z szaszłykami.
czas ok. 30 min; porcja – 380 kcal, cena 2,60 złŹródło: Świat kobiety