Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koperkowe pulpeciki z łopatki"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5374
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9188
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 103
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 81
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5374
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9188
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 103
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 81
Składniki
65 min • Porcja 220 kcal • Przepis na 4 porcje
Podaję je z ryżem albo z ziemniakami – świetnie smakują z pieczonymi. Katarzyna Jaworek z Mętkowa
Mięso i cebulę mielę w maszynce do mielenia mięsa. Mieszam je starannie z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem oraz drobno posiekanym koperkiem. Z masy formuję niewielkie okrągłe pulpeciki.
Pulpeciki krótko obsmażam z każdej strony na oleju. Następnie przekładam je do garnka. Mieszam wodę z mąką i papryką. Wlewam do pulpecików.
Gotuję na małym ogniu ok. 30 min. Dodaję śmietanę i gotuję jeszcze 5 min. Sos doprawiam solą i pieprzem.Źródło: Kobieta i życie