Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koperkowe pulpeciki z łopatki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12550
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1420
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13582
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5728
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12550
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1420
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13582
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5728
Składniki
65 min • Porcja 220 kcal • Przepis na 4 porcje
Podaję je z ryżem albo z ziemniakami – świetnie smakują z pieczonymi. Katarzyna Jaworek z Mętkowa
Mięso i cebulę mielę w maszynce do mielenia mięsa. Mieszam je starannie z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem oraz drobno posiekanym koperkiem. Z masy formuję niewielkie okrągłe pulpeciki.
Pulpeciki krótko obsmażam z każdej strony na oleju. Następnie przekładam je do garnka. Mieszam wodę z mąką i papryką. Wlewam do pulpecików.
Gotuję na małym ogniu ok. 30 min. Dodaję śmietanę i gotuję jeszcze 5 min. Sos doprawiam solą i pieprzem.Źródło: Kobieta i życie