Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koperkowe pulpeciki z łopatki"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 698
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 521
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 698
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 521
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Składniki
65 min • Porcja 220 kcal • Przepis na 4 porcje
Podaję je z ryżem albo z ziemniakami – świetnie smakują z pieczonymi. Katarzyna Jaworek z Mętkowa
Mięso i cebulę mielę w maszynce do mielenia mięsa. Mieszam je starannie z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem oraz drobno posiekanym koperkiem. Z masy formuję niewielkie okrągłe pulpeciki.
Pulpeciki krótko obsmażam z każdej strony na oleju. Następnie przekładam je do garnka. Mieszam wodę z mąką i papryką. Wlewam do pulpecików.
Gotuję na małym ogniu ok. 30 min. Dodaję śmietanę i gotuję jeszcze 5 min. Sos doprawiam solą i pieprzem.Źródło: Kobieta i życie