Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koperkowe pulpeciki z łopatki"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8312
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 637
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8312
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 637
Składniki
65 min • Porcja 220 kcal • Przepis na 4 porcje
Podaję je z ryżem albo z ziemniakami – świetnie smakują z pieczonymi. Katarzyna Jaworek z Mętkowa
Mięso i cebulę mielę w maszynce do mielenia mięsa. Mieszam je starannie z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem oraz drobno posiekanym koperkiem. Z masy formuję niewielkie okrągłe pulpeciki.
Pulpeciki krótko obsmażam z każdej strony na oleju. Następnie przekładam je do garnka. Mieszam wodę z mąką i papryką. Wlewam do pulpecików.
Gotuję na małym ogniu ok. 30 min. Dodaję śmietanę i gotuję jeszcze 5 min. Sos doprawiam solą i pieprzem.Źródło: Kobieta i życie