Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koperkowe pulpeciki z łopatki"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 758
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1910
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 758
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1910
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Składniki
65 min • Porcja 220 kcal • Przepis na 4 porcje
Podaję je z ryżem albo z ziemniakami – świetnie smakują z pieczonymi. Katarzyna Jaworek z Mętkowa
Mięso i cebulę mielę w maszynce do mielenia mięsa. Mieszam je starannie z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem oraz drobno posiekanym koperkiem. Z masy formuję niewielkie okrągłe pulpeciki.
Pulpeciki krótko obsmażam z każdej strony na oleju. Następnie przekładam je do garnka. Mieszam wodę z mąką i papryką. Wlewam do pulpecików.
Gotuję na małym ogniu ok. 30 min. Dodaję śmietanę i gotuję jeszcze 5 min. Sos doprawiam solą i pieprzem.Źródło: Kobieta i życie