Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kopytka
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 234
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 234
Składniki
Puree przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzimy;
Do wystudzonego puree dodajemy mąką, jajko, sól i wyrabiamy ciasto;
Z wyrobionego ciasta odkrawamy około 5 cm kawałki, rolujemy do uzyskania walca grubości 1 cm i kroimy kopytka;
Wrzucamy kopytka do osolonego wrzątku i gotujemy do wypłynięcia.