Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Koszyczki z ciasta francuskiego z kiełbaskami"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8737
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8737
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Składniki
Ciasto rozwałkuj. Z placka wytnij 8 pełnych kółek o śr. 7 cm. Potem wytnij jeszcze 16 kółek o takiej samej średnicy. Powycinaj w nich otworki, tak, aby powstały obręcze.
Brzegi dużych kółek oraz obręcze posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na kółkach ułóż po 2 obręcze. Paszteciki i wycięte małe kółka ustaw na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 20 minut w temp. 200 st.
Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Gotuj je 10 minut w osolonej wodzie. Kiełbaski i dymki potnij na kawałki. Smaż je 5 minut na rozgrzanym oleju. Masło stop, oprósz mąką. Krótko zasmaż. Dolej śmietanę. Gotuj, aż sos zgęstnieje.
Dodaj do niego marchewki oraz kiełbaski z dymkami. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Farsz nałóż do pasztecików. Przykryj kółeczkami.Źródło: Tina