Do góry

Dania główne Przepis na:

Koszyczki z ciasta francuskiego z kiełbaskami

Koszyczki z ciasta francuskiego z kiełbaskami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 19008

Dodano:

Odsłon: 17

Smaczny pomysł na "Koszyczki z ciasta francuskiego z kiełbaskami"

Składniki

  • 1 op. (45 dag) francuskiego ciasta
  • 2 dymki
  • 30 dag marchewek
  • po 2 łyżki masła i mąki pszennej
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 1 jajko
  • 20 dag surowych kiełbasek
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Koszyczki z ciasta francuskiego z kiełbaskami

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwałkuj. Z placka wytnij 8 pełnych kółek o śr. 7 cm. Potem wytnij jeszcze 16 kółek o takiej samej średnicy. Powycinaj w nich otworki, tak, aby powstały obręcze.

  2. Brzegi dużych kółek oraz obręcze posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na kółkach ułóż po 2 obręcze. Paszteciki i wycięte małe kółka ustaw na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 20 minut w temp. 200 st.

  3. Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Gotuj je 10 minut w osolonej wodzie. Kiełbaski i dymki potnij na kawałki. Smaż je 5 minut na rozgrzanym oleju. Masło stop, oprósz mąką. Krótko zasmaż. Dolej śmietanę. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

  4. Dodaj do niego marchewki oraz kiełbaski z dymkami. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Farsz nałóż do pasztecików. Przykryj kółeczkami.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń