Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, łatwe w przygotowaniu
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Fileta myjemy i osuszamy. Kroimy na kawałki wielkości ok 3 na 4 cm. Posypujemy przyprawą do kurczaka-odstawiamy na ok. 15 min. Do miski przekładamy jogut i dodajemy fileta w przyprawie. Wkładamy do lodówki na całą noc.
Krakersy kruszymy do miski. Fileta panierujemy w krakersach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 160-180 stop. C, i pieczemy ok 20-25 min. Podajemy z sosem czosnkowym. Smacznego.