Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki jagnięce z salsą miętową"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
ok. 35 minut.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Miętę opłukać, osuszyć, posiekać. Paprykę rozciąć, usunąć pestki, strączek pokroić na drobne kawałeczki i w wymieszać w miseczce z cebulą i miętą. Skropić białym octem balsamicznym, sokiem pomarańczowym i cytrynowym oraz 2-3 łyżkami oliwy. Posypać solą, pieprzem i cukrem. Przemieszać.
Kotleciki opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem, skropić pozostałą oliwą. Ułożyć je na rozgrzanym ruszcie (można w piekarniku z funkcją grill), grillować po 5 minut z każdej strony.
Pomidory pokroić na połówki. Ułożyć je obok kotlecików na grillu. Oprószyć pieprzem i solą. Posypać startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Zapiekać, aż ser się stopi. Gotowe kotleciki serwować z pomidorami z grilla i przygotowaną wcześniej salsą miętową. Danie udekorować listkami mięty.Źródło: Życie na gorąco