Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki jagnięce z salsą miętową"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 370
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 585
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1089
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 370
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 585
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1089
Składniki
ok. 35 minut.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Miętę opłukać, osuszyć, posiekać. Paprykę rozciąć, usunąć pestki, strączek pokroić na drobne kawałeczki i w wymieszać w miseczce z cebulą i miętą. Skropić białym octem balsamicznym, sokiem pomarańczowym i cytrynowym oraz 2-3 łyżkami oliwy. Posypać solą, pieprzem i cukrem. Przemieszać.
Kotleciki opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem, skropić pozostałą oliwą. Ułożyć je na rozgrzanym ruszcie (można w piekarniku z funkcją grill), grillować po 5 minut z każdej strony.
Pomidory pokroić na połówki. Ułożyć je obok kotlecików na grillu. Oprószyć pieprzem i solą. Posypać startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Zapiekać, aż ser się stopi. Gotowe kotleciki serwować z pomidorami z grilla i przygotowaną wcześniej salsą miętową. Danie udekorować listkami mięty.Źródło: Życie na gorąco