Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe danie :) Podaję je z ziemniakami i surówka :)
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 240
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 209
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 240
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 209
Składniki
Warzywa ścieram na tarce o dużych oczkach. Kaszę wsypuję do garnka ,dodaję warzywa i gotuję aż kasza wchłonie cały płyn i będzie miękka. Studzę. Do ostudzonej kaszy wbijam jajko , dodaję koperek , przyprawy i łyżkę bułki tartej. Delikatnie mieszam. Z masy formuję okrągłe kotleciki,obtaczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.