Kotlet mielony inaczej
Składniki
- mieso mielone, 0,5kg
- cebula, 1szt.
- plastry boczku
- jajko, 2szt.
- bułka, 1szt.
- Bułka tarta
- por, 1szt.
Składniki
- mieso mielone, 0,5kg
- cebula, 1szt.
- plastry boczku
- jajko, 2szt.
- bułka, 1szt.
- Bułka tarta
- por, 1szt.

Etapy przygotowania
Do mielonego mięsa dodajemy podsmażona cebulę w kostke,bułkę(wcześniej namoczonną i odcisniętą),surowe jajka i bułkę tartą jeżeli mięso jest za luźne.Co do mięsa to może byc różne ja dałem piersi z kurczaka ze schabem
Następnie formujemy kotlety w kształcie kwadratów i owijamy to plastrami boczku 2 szt.na krzyż,póżniej zawijamy zblanszowanymi paskami pora na ukos(na wrzątek wrzucamy paski pora na dosłownie 10 sek.).
Smażymy zubu stron na brązowo
Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 34
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 67
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 34
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 67



Składniki
- mieso mielone, 0,5kg
- cebula, 1szt.
- plastry boczku
- jajko, 2szt.
- bułka, 1szt.
- Bułka tarta
- por, 1szt.
Do mielonego mięsa dodajemy podsmażona cebulę w kostke,bułkę(wcześniej namoczonną i odcisniętą),surowe jajka i bułkę tartą jeżeli mięso jest za luźne.Co do mięsa to może byc różne ja dałem piersi z kurczaka ze schabem
Następnie formujemy kotlety w kształcie kwadratów i owijamy to plastrami boczku 2 szt.na krzyż,póżniej zawijamy zblanszowanymi paskami pora na ukos(na wrzątek wrzucamy paski pora na dosłownie 10 sek.).
Smażymy zubu stron na brązowo
Wyglądają jak nie mielone, tak elegancko:-))
bardzo ladnie wyglądają
wyglądają bardzo ładnie i równie dobrze smakują.Ja do masy mięsnej dodałam jeszcze spora ilosć koperku i pietruszki.
Nie myślałam, że mielone mogą być ładne :)