Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski schaboszczak, szybki w przygotowaniu i zawsze bardzo smaczny :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4443
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1444
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 389
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4443
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1444
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 389
Składniki
Schab opłukać, osuszyć i doprawić solą i pieprzem po obu stronach. Jajka roztrzepać, zanurzyć w nich każdy kotlet i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Po usmażeniu kotletów wlać na patelnię pozostałe roztrzepane jajka i smażyć tak aby delikatnie się ścięły, ale brzegi powinny być przyrumienione. Ułożyć na każdym kotlecie aby był przykryty. Podawać z ziemniakami i sałatą ze śmietaną, odrobiną soli, cukru i świeżo poszatkowanego koperku. Można użyć innych ulubionych dodatków do obiadu:tarte buraczki,moje buraczki w sosie jogurtowym(są na smakerku), ogórki kiszone, grzybki marynowane, marchewka glazurowana itd. Smacznego :)