Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski schaboszczak, szybki w przygotowaniu i zawsze bardzo smaczny :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10420
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336760
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4308
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423680
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10420
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336760
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4308
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423680
Składniki
Schab opłukać, osuszyć i doprawić solą i pieprzem po obu stronach. Jajka roztrzepać, zanurzyć w nich każdy kotlet i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Po usmażeniu kotletów wlać na patelnię pozostałe roztrzepane jajka i smażyć tak aby delikatnie się ścięły, ale brzegi powinny być przyrumienione. Ułożyć na każdym kotlecie aby był przykryty. Podawać z ziemniakami i sałatą ze śmietaną, odrobiną soli, cukru i świeżo poszatkowanego koperku. Można użyć innych ulubionych dodatków do obiadu:tarte buraczki,moje buraczki w sosie jogurtowym(są na smakerku), ogórki kiszone, grzybki marynowane, marchewka glazurowana itd. Smacznego :)