Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy z ryżem i fasolą szparagową

Kotlet schabowy z ryżem i fasolą szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 299

To proste do przygotowania a w dodatku pyszne

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na początku trzeba pokroić wieprzowine na kawałki. Po pokrojeniu jej potłuc tłuczkiem mięso na grubość 2 mm. W tym czasie możemy wstawić fasolkę, a w drugim garnku ryż. Gdy gotują się obie te rzeczy możemy doprawić mięso solą, pieprzem i vegetą. po doprawieniu możemy przejść do panierki. Na początku trzeba wsadzić mięso do mąki, później do utrzepanych jajek a na końcu do bułki tartej. Gdy fasolka się ugotuje odlewamy wodę i wsypujemy do na głęboki talerz. Ryż wyjmujemy z posolonej wody, a w tym czasie możemy usmażyć kotlety na patelni. Po ich usmażeniu na tej samej patelni roztapiamy palmę i dodajemy do niej bułkę tartą, gdy ją usmażymy możemy polać nią fasolkę szparagową do smaku. Na końcu wszystko układamy na talerzu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń