Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone dla osób lubiących wyraźne smaki, podawane z ziemniakami, kaszą , ryżem lub co tam lubimy :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Chleb wkładamy do miski i zalewamy zimną wodą (lub mlekiem, ja wolę wodę, mama mleko :) )
Do osobnej miski wkładamy mięso, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Wbijamy jajko. Dodajemy odrobinę soli, i pieprz ( zależy czy lubicie ostre, ja daje dość dużo).
Odciskamy chleb z wody i wrzucamy do mięsa. Wyrabiamy mięso na jednolita masę.
Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy. Podajemy z ziemniakami, ryżem, kaszą, można z tłuszczem lub sosem, pasuje do nich prawie każda surówka. Smacznego.