Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosty przepis
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 899
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 899
Składniki
Schab umyj,podziel na porcie i cienko rozbij, posyp pieprzem i solą. Pieczarki i cebule drobno pokrój i usmaż dopraw do smaku.
Osobno ubić żółtka i białka. Kotlety posmarować ubitym żółtkiem, na każdy nałożyć trochę pieczarek i złożyć na pół.Jeszcze raz posmarować ubitym żółtkiem , obtoczyć w bułce tartej a na końcu w ubitej na sztywno pianie z białek. Smażyć z obu stron w dużej ilości gorącego tłuszczu.