Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kalafiora i brokuła

Kotlety z kalafiora i brokuła

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 435

Dodano:

Odsłon: 50937

Propozycja koletów w innym wydaniu, brokół z kalafiorem i mozzarellą zachwyci najbardziej wybredne gusta.

Składniki

  • 1/2 brokuła
  • 1/2 kalafiora
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 jajko
  • 150 g wędzonego boczku
  • zielona pietruszka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafior i brokuł gotujemy w posolonej wodzie tak by sie nie rozgotowały. Po ugotowaniu i ostudzeniu ugniatamy delikatnie tłuczkiem do ziemniaków, by zostały widoczne różyczki. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ser trzemy na tarce o gróbych oczkach, dodajemy do ubitych warzyw. Ostudzony boczek, jajko i około 2 łyżek posiekanej natki pietruszki dodajemy do masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy, jeżeli masa jest za rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Krzysiulek 07 października 2017 Skoro to danie wegetariańskie, to co robi w nim boczek????

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ekonto 18 listopada 2013 będzie lepiej smakować jak zamiast "Ser trzemy na tarce o gróbych oczkach" - zetrzemy ten ser na tarce o grubych oczkach. Odpowiedzi: 2 ▼

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agnees86 12 listopada 2013 Hmmm brzmi i wygląda pysznie :) dodajesz mozarellę tę w zalewie?

23 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń