Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z buraków z mlekiem kokosowym"
Posypmy NATKĄ pietruszki.
Kromki chleba kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy 10 g masła i z obu stron podsmażamy grzanki. Osuszamy papierowym ręcznikiem.
Obrane ze skórki buraki kroimy w małą kostkę. W garnku rozpuszczamy 15 g masła, dodajemy buraki i posiekaną cebulę, podsmażamy ok. 5 minut, ciągle mieszając.
Następnie zalewamy sokiem jabłkowym, doprawiamy pieprzem, solą i doprowadzamy do wrzenia. Potem gotujemy na wolnym ogniu 10–15 minut.
Pod koniec gotowania wyciągamy kilka kostek buraków, których użyjemy do dekoracji. Zupę miksujemy blenderem na gładki krem.
Dodajemy 3/4 puszki mleka kokosowego, sok wyciśnięty z cytryny i zagotowujemy, dokładnie mieszając. W razie potrzeby dodajemy pieprz i sól do smaku.
Zupę krem przelewamy do misek lub głębokich talerzy. Dekorujemy rozkruszonymi grzankami z żytniego chleba i pozostałym mlekiem kokosowym.Źródło: Rewia
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Pyszny sernik z ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej. Świetne cia...
Odsłon: 249663
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Pyszny sernik z ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej. Świetne cia...
Odsłon: 249663
Składniki
Posypmy NATKĄ pietruszki.
Kromki chleba kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy 10 g masła i z obu stron podsmażamy grzanki. Osuszamy papierowym ręcznikiem.
Obrane ze skórki buraki kroimy w małą kostkę. W garnku rozpuszczamy 15 g masła, dodajemy buraki i posiekaną cebulę, podsmażamy ok. 5 minut, ciągle mieszając.
Następnie zalewamy sokiem jabłkowym, doprawiamy pieprzem, solą i doprowadzamy do wrzenia. Potem gotujemy na wolnym ogniu 10–15 minut.
Pod koniec gotowania wyciągamy kilka kostek buraków, których użyjemy do dekoracji. Zupę miksujemy blenderem na gładki krem.
Dodajemy 3/4 puszki mleka kokosowego, sok wyciśnięty z cytryny i zagotowujemy, dokładnie mieszając. W razie potrzeby dodajemy pieprz i sól do smaku.
Zupę krem przelewamy do misek lub głębokich talerzy. Dekorujemy rozkruszonymi grzankami z żytniego chleba i pozostałym mlekiem kokosowym.Źródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Dania główne
Knedle z morelami
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Dania główne
Ravioli dyniowe
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałw...
Odsłon: 31
Knedle z morelami
Pojawiły się już na straganach morele, więc proponuję dziś knedle czy jak kto...
Odsłon: 84