Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 172
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 286
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 172
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 286
Składniki
Przygotować zalewę: pieprz w ziarenkach, woda, ocet i liść bobkowy.
Mięso umyć, oczyścić z błon, jeszcze raz umyć. Moczyć w zalewie przez około 2 godziny (ewentualnie można włożyć na noc do lodówki)
Mięso przełożyć do brytfanki, natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Obłożyć mięso płatami masła i włożyć do mocno rozgrzanego piekarnika.
Po około 30 - 40 minutach podlać wodą. Mięso co jakiś czas polewać sosem. Jeśli woda wyparuje, uzupełniać ją.
Piec około 2 godziny. Podawać z buraczkami zasmażanymi i ziemniakami.