Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3134
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 168
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6653
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 100
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3134
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 168
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6653
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 100
Składniki
Przygotować zalewę: pieprz w ziarenkach, woda, ocet i liść bobkowy.
Mięso umyć, oczyścić z błon, jeszcze raz umyć. Moczyć w zalewie przez około 2 godziny (ewentualnie można włożyć na noc do lodówki)
Mięso przełożyć do brytfanki, natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Obłożyć mięso płatami masła i włożyć do mocno rozgrzanego piekarnika.
Po około 30 - 40 minutach podlać wodą. Mięso co jakiś czas polewać sosem. Jeśli woda wyparuje, uzupełniać ją.
Piec około 2 godziny. Podawać z buraczkami zasmażanymi i ziemniakami.