Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8593
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7105
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4850
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327675
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8593
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7105
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4850
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327675
Składniki
Przygotować zalewę: pieprz w ziarenkach, woda, ocet i liść bobkowy.
Mięso umyć, oczyścić z błon, jeszcze raz umyć. Moczyć w zalewie przez około 2 godziny (ewentualnie można włożyć na noc do lodówki)
Mięso przełożyć do brytfanki, natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Obłożyć mięso płatami masła i włożyć do mocno rozgrzanego piekarnika.
Po około 30 - 40 minutach podlać wodą. Mięso co jakiś czas polewać sosem. Jeśli woda wyparuje, uzupełniać ją.
Piec około 2 godziny. Podawać z buraczkami zasmażanymi i ziemniakami.