Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 892
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 892
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Składniki
Przygotować zalewę: pieprz w ziarenkach, woda, ocet i liść bobkowy.
Mięso umyć, oczyścić z błon, jeszcze raz umyć. Moczyć w zalewie przez około 2 godziny (ewentualnie można włożyć na noc do lodówki)
Mięso przełożyć do brytfanki, natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Obłożyć mięso płatami masła i włożyć do mocno rozgrzanego piekarnika.
Po około 30 - 40 minutach podlać wodą. Mięso co jakiś czas polewać sosem. Jeśli woda wyparuje, uzupełniać ją.
Piec około 2 godziny. Podawać z buraczkami zasmażanymi i ziemniakami.