Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Królik w marynacie"
Przepis dnia
Dania z drobiu często goszczą na naszym stole. Dla odmiany przygotowaliśmy pr...
Odsłon: 20360
Mięso królicze jest bardzo delikatne i chude, a co za tym idzie niebywale sma...
Odsłon: 33336
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 134
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 134
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Składniki
Mięso podziel na porcje, tymianek oraz rozmaryn posiekaj. Oliwę wymieszaj z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami. Przypraw solą oraz pieprzem. Przygotowaną marynatą natrzyj porcje królika, obłóż plasterkami cebuli. Owiń mięso w folię i wstaw do lodówki na kilka godzin albo na całą noc.
Przełóż mięso wraz z sosem i cebulą do żaroodpornego naczynia (lub brytfanki). Nakryj naczynie. Piecz ok. 80 minut w temp. 180°C. W trakcie pieczenia polewaj mięso białym winem oraz sosem z pieczenia (jeśli nie masz wina pod ręką, skrapiaj go oliwą). 15 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę, aby mięso pięknie się zrumieniło.
Przed podaniem udekoruj pieczyste listkami bazylii. Serwuj z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz wiosenną surówką. Do marynaty możesz dodać łyżeczkę miodu, który podkreśli jej smak.
Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 8, cena za porcję 3,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 36
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 65