Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe w przygotowaniu i genialne w smaku
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2509
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3426
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1505
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2209
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2509
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3426
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1505
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2209
Składniki
udka kurczaka podzielić umyć natrzeć solą z czosnkiem i rozmarynem. Tak przygotowane mięso usmażyć na suchej patelni ( tłuszcz wytopi się z mięsa) do zrumienienia ale nie wolno przypalić. Tak przygotowane mięso przekłaamy do garnka a na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojonąw piórka cebulę. Przekladamy do kurczaka i zalewamy rozpuszconym bulionem tak aby mięso było w całości przykryte. Gotujemy 45 min po tym czasie dorzucamy połowę przygotowanych śliwek( bez pestek- mogą być mrożone w ostateczności szuszone ) dalej gotjemy ok 1/2 godziny dodajemy cynamon śliwowicę oraz resztę śliwek. Po 15 min wyłaczamy i podajemy z kluskami sląskimi lub kopytkami Do tego idealnie pasuje surówka z czerwonej kapusty z kolorową świeża papryką. SMACZNEGO!!!!!!