Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3
Dodano: 15.01.2009
Odsłon: 561
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
udka kurczaka podzielić umyć natrzeć solą z czosnkiem i rozmarynem. Tak przygotowane mięso usmażyć na suchej patelni ( tłuszcz wytopi się z mięsa) do zrumienienia ale nie wolno przypalić. Tak przygotowane mięso przekłaamy do garnka a na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojonąw piórka cebulę. Przekladamy do kurczaka i zalewamy rozpuszconym bulionem tak aby mięso było w całości przykryte. Gotujemy 45 min po tym czasie dorzucamy połowę przygotowanych śliwek( bez pestek- mogą być mrożone w ostateczności szuszone ) dalej gotjemy ok 1/2 godziny dodajemy cynamon śliwowicę oraz resztę śliwek. Po 15 min wyłaczamy i podajemy z kluskami sląskimi lub kopytkami Do tego idealnie pasuje surówka z czerwonej kapusty z kolorową świeża papryką. SMACZNEGO!!!!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)