Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam pierwszy raz, ale nie ostatni:) Bardzo smaczne, sycące i kolorowe danie. W przepisie, który dostałam, były trzy kolory papryk, akurat nie było w sklepie zielonej,więc kupiłam zieloną fasolkę. Dodałam od siebie też marchewkę i kalafiora:)
Pierś kroimy w paseczki
Obtaczamy w curry (wsypujemy całe opakowanie), odstawiamy na pół godziny do lodówki
Następnie smażymy na rozgrzanym oleju i odkładamy do rondelka
Zuzia wolała wieprzowinkę :D
Cebulę kroimy, szklimy na maśle i odkładamy
papryki kroimy w paseczki
moja papryka była niezadowolona :)
paprykę podsmażamy na maśle i odkładamy do rondelka
To samo robimy z marchewką, fasolką i kalafiorem
Wszystkie składniki mieszamy w rondelku i podlewamy nieco wodą, dusimy do zmięknięcia warzyw,ok 20 min.
Po tym czasie dodajemy mleczko kokosowe oraz śmietanę, solimy i gotujemy jeszcze chwilkę. Danie najlepiej smakuje z ryżem.
Smacznego:)
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 300
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 120
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 300
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 120
Składniki
Pierś kroimy w paseczki
Obtaczamy w curry (wsypujemy całe opakowanie), odstawiamy na pół godziny do lodówki
Następnie smażymy na rozgrzanym oleju i odkładamy do rondelka
Zuzia wolała wieprzowinkę :D
Cebulę kroimy, szklimy na maśle i odkładamy
papryki kroimy w paseczki
moja papryka była niezadowolona :)
paprykę podsmażamy na maśle i odkładamy do rondelka
To samo robimy z marchewką, fasolką i kalafiorem
Wszystkie składniki mieszamy w rondelku i podlewamy nieco wodą, dusimy do zmięknięcia warzyw,ok 20 min.
Po tym czasie dodajemy mleczko kokosowe oraz śmietanę, solimy i gotujemy jeszcze chwilkę. Danie najlepiej smakuje z ryżem. Smacznego:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Lasagne z pieczarkami
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 94
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 64