Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam pierwszy raz, ale nie ostatni:) Bardzo smaczne, sycące i kolorowe danie. W przepisie, który dostałam, były trzy kolory papryk, akurat nie było w sklepie zielonej,więc kupiłam zieloną fasolkę. Dodałam od siebie też marchewkę i kalafiora:)
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 34
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 161
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1373
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 34
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 161
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1373
Składniki
Pierś kroimy w paseczki
Obtaczamy w curry (wsypujemy całe opakowanie), odstawiamy na pół godziny do lodówki
Następnie smażymy na rozgrzanym oleju i odkładamy do rondelka
Zuzia wolała wieprzowinkę :D
Cebulę kroimy, szklimy na maśle i odkładamy
papryki kroimy w paseczki
moja papryka była niezadowolona :)
paprykę podsmażamy na maśle i odkładamy do rondelka
To samo robimy z marchewką, fasolką i kalafiorem
Wszystkie składniki mieszamy w rondelku i podlewamy nieco wodą, dusimy do zmięknięcia warzyw,ok 20 min.
Po tym czasie dodajemy mleczko kokosowe oraz śmietanę, solimy i gotujemy jeszcze chwilkę. Danie najlepiej smakuje z ryżem. Smacznego:)