Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na zimno jak i na ciepło!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1290
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5823
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8829
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18439
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1290
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5823
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8829
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18439
Składniki
Pierś pokroić na drobną kostkę, dodać 2 łyżeczki curry i usmażyć na oliwce, wystudzić,
Szpinak rozmrozić i dusić z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać sól do smaku, wystudzić.
Rozwałkować ciasto francuskie na prostokąt ok 20 cm na 10cm, wzdłuż położyć szpinak i poukładać kostki kurczaka, zawinąć w rulonik.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, górę posmarować roztrzepanym jajkiem by się łądnie zarumieniło. Piec ok 10min w 200C,
SMACZNEGO !!!!!!