Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na zimno jak i na ciepło!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2437
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18172
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2437
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18172
Składniki
Pierś pokroić na drobną kostkę, dodać 2 łyżeczki curry i usmażyć na oliwce, wystudzić,
Szpinak rozmrozić i dusić z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać sól do smaku, wystudzić.
Rozwałkować ciasto francuskie na prostokąt ok 20 cm na 10cm, wzdłuż położyć szpinak i poukładać kostki kurczaka, zawinąć w rulonik.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, górę posmarować roztrzepanym jajkiem by się łądnie zarumieniło. Piec ok 10min w 200C,
SMACZNEGO !!!!!!