Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak duszony w porach to szybkie i smaczne danie obiadowe i nie tylko sprawdzi się również na ciepłą kolację lub jako lunch do pracy, można podawać z ryżem lub makaronem.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Fileta opłukaj, osusz i pokrój w kostkę.Pora ,cebulę obierz, pokrój w pół plasterki .Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę chwilę podsmaż dodaj pora ,a następnie fileta i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą pieprzem, przyprawą do kurczaka i ziołami prowansalskimi duś około 20 minut,w razie potrzeby można polać wodą , dodaj pokrojoną natkę pietruszki i serek mascarpone. Wszystko dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia serka.
Kurczaka podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem. Smacznego.