Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak faszerowany dynią

Kurczak faszerowany dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Kurczak faszerowany dynią"

Składniki

  • 4 połówki piersi z kurczaka
  • 50 dag dyni
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki tartego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 łyżki oleju do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak faszerowany dynią

Przygotowanie

  1. Dynię obrać, starannie usunąć pestki, opłukać, osuszyć, następnie miąższ pokroić w małą kostkę. Cebulę drobniutko posiekać. Na lekko rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać dynię, oprószyć solą i pieprzem i dusić na małym ogniu kilka minut.

  2. Do schłodzonej dyni dodać ser i natkę pietruszki, wymieszać. Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, dokładnie osuszyć, naciąć kieszeń i włożyć w nią farsz dyniowy.

  3. Przecięcie spiąć wykałaczkami, oprószyć kurczaka solą i pieprzem. Smażyć na lekko rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawać z gotowanymi brokułami i ziemniakami.

  4. ok. 45 minut

  5. Tym, którzy lubią połączenia mięsa z owocami, polecamy dodanie do dyniowego farszu siekanego ananasa lub suszonych moreli.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń