Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak faszerowany dynią"
Składniki
Dynię obrać, starannie usunąć pestki, opłukać, osuszyć, następnie miąższ pokroić w małą kostkę. Cebulę drobniutko posiekać. Na lekko rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać dynię, oprószyć solą i pieprzem i dusić na małym ogniu kilka minut.
Do schłodzonej dyni dodać ser i natkę pietruszki, wymieszać. Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, dokładnie osuszyć, naciąć kieszeń i włożyć w nią farsz dyniowy.
Przecięcie spiąć wykałaczkami, oprószyć kurczaka solą i pieprzem. Smażyć na lekko rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawać z gotowanymi brokułami i ziemniakami.
ok. 45 minut
Tym, którzy lubią połączenia mięsa z owocami, polecamy dodanie do dyniowego farszu siekanego ananasa lub suszonych moreli.Źródło: Twoje Imperium