Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pieczony kurczak w troche innym wydaniu :)
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 187
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 187
Składniki
Miekkie maslo polaczyc z rozgniecionymi 2 zabkami czosnku i kolendra, mozna dodac troche soli lub wczesniej posolic kurczaka.
Wysmarowac kurczaka przygotowanym maslem. Odciagnac skore od piersi kurczaka, wlozyc pod skore troche masla oraz 2 plastry pomaranczy. Pokroic pomarancza na cwiartki. Kilka wlozyc do srodka kurczaka wraz z calymi zabkami czosnku.
Nastepnie posypac kurczaka cuminem i wlozyc do brytwanki. Ziemniaki w skorkach przekroic na mniejsze kawalki, posypac sola i pieprzem i ulozyc wokol kurczaka razem z czastkami pomaranczy.
Wlozyc kurczaka do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, przykryc folia do pieczenia i piec ok. godziny. Nastepnie zdjac folie i zapiekac ok. 30 min. az kurczak ladnie sie przypiecze.