Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w płatkach migdałowych i czerwonym winie

Kurczak w płatkach migdałowych i czerwonym winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 128

Dodano:

Odsłon: 291

Łatwe, a smaczne danie

Składniki

  • 8 podudzi z kurczaka
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki czerwonego wina
  • 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki słonecznika łuskanego
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak w płatkach migdałowych i czerwonym winie

Przygotowanie

  1. Olej mieszam z winem, przyprawami, płatkami i słonecznikiem. Do marynaty wkładam podudzia z kurczaka. Nacieram, odstawiam na godzinę.

  2. Mięso z marynatą wkładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układam kawałki masła. Piekę 90 minut w 180 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń